L’ESTIU MÉS NEGRE – 24/10/2013 - 20.30 h.

SINOPSI / SINOPSIS:

Documental sobre els incendis que l’estiu de 2012 van cremar 50.000 hectàrees al País Valencià. Els focs iniciats a Andilla i Cortes de Pallàs van deixar una vintena de pobles afectats (un perímetre de 150 km.). És l’incendi més greu dels últims 20 anys al País Valencià.

Amb el documental volem explicar les conseqüències d’uns incendis tan devastadors. Volem mostrar el drama humà dels qui van viure l’experiència a primera línia de foc. Amb ells, recordem què va passar, valorem l’abast dels fets i apuntem alternatives de futur per evitar cap altre gran incendi forestal.

Documental sobre los incendios que el verano de 2012 quemaron 50.000 hectáreas en el ‘País Valencià’. Los fuegos iniciados en Andilla y Cortes de Pallás dejaron una veintena de pueblos afectados (un perímetro de 150 km.). Es el incendio más grave de los últimos 20 años en el ‘País Vaencià’.

Con el documental queremos explicar les consecuencias de unos incendios tan devastadores. Queremos mostrar el drama humano de quienes vivieron la experiencia en primera línea de fuego. Con ellos, recordamos qué pasó, valoramos el alcance de los hechos y apuntamos alternativas de futuro para evitar otro gran incendio forestal.

FITXA TÈCNICA / FICHA TÉCNICA:


Direcció / Dirección: Alba Forés, Rubén Soler
Any de producció /Año de producción: 2013
Producció / Producción: Alba Forés
Duració / Duración: 52 min.

Idioma / Idioma: valencià / valenciano