LES MAMÀS BELGUES - 25/11/2016 - 20.00 h.

SINOPSI / SINOPSIS:

L’abril del 1937 un grup de dones joves d’Amberes i Brussel•les deixen Bèlgica per a unir-se a la lluita contra el feixisme en la Guerra Civil Espanyola (1936 – 1939).

Les voluntàries són de famílies jueves de l’est d’Europa que es traslladaren a Bèlgica després de la Primera Guerra Mundial. La major part d’elles tenen parelles o marits lluitant en els Brigades Internacionals.

Sense experiència comencen a treballar en un hospital militar republicà instal•lat en un antic convent franciscà d’Ontinyent (València). L’hospital és el resultat de la solidaritat internacional en suport de la Segona República Espanyola, un projecte de la Organització Internacional Socialista (ISO) i del Fons Solidari Internacional (ISF).  Amb 800 llits i quatre quiròfans, és un dels hospitals més grans i millor equipats d’Espanya. Aquestes 21 voluntàries belgues són les primeres en respondre a la crida davant la manca de personal per treballar a Ontinyent.

Dir.: Sven Tuytens / Espanya, 2015 / 26’
TRAILER

En abril de 1937 un grupo de mujeres jóvenes de Amberes y Bruselas dejan Bélgica para unirse a la lucha contra el fascismo en la Guerra Civil Española (1936 - 1939).

Las voluntarias son de familias judías del este de Europa que se trasladaron a Bélgica después de la Primera Guerra Mundial. La mayoría de ellas tienen parejas o maridos luchando en las Brigadas Internacionales.

Sin experiencia comienzan a trabajar en un hospital militar republicano instalado en un antiguo convento franciscano de Ontinyent (Valencia). El hospital es el resultado de la solidaridad internacional en apoyo de la Segunda República Española, un proyecto de la Organización Socialista Internacional (ISO) y del Fondo Solidario Internacional (ISF). Con 800 camas y cuatro quirófanos, es una de los hospitales más grandes y mejor equipados de España. Estas 21 voluntarias belgas son las primeras en responder a la llamada ante la falta de personal para trabajar en Ontinyent.

Dir.: Sven Tuytens / España, 2015 / 26’